top of page

Uppsala opiskelijakaupunkina

UPPSALA

Uppsala on tunnetusti opiskelijakaupunki. Paikkakunnalla asuu yli 40 000 opiskelijaa, joista suuri osa on lähtöisin ulkomailta, myös Suomesta! Uppsala on paikkana sopivan kokoinen. Lähes kaikki yliopiston tilat sijaitsevat keskustan lähellä, kuten myös suuri osa opiskelija-asunnoistakin. Uppsalassa pyörällä pääsee helpoiten paikasta toiseen, mutta jos pyöräily ei ole sinun juttusi, pääsee julkisellakin liikenteellä kulkemaan sujuvasti.

 

Uppsala on yliopistokaupunkina hyvin perinteikäs ja se näkyy esimerkiksi osakuntaelämän monimuotoisuudessa. Osakuntien lisäksi Uppsala on tunnettu vajaan viikon kestävästä vapusta eli Valborg:sta, jolloin kadut ja puistot täyttyvät juhlivista opiskelijoista.

UPPSALA UNIVERSITET & SLU

Uppsala universitet on perustettu vuonna 1477 ja on siten Pohjoismaiden vanhin yliopisto. Yliopisto on kansainvälisesti arvostettu ja sijoittuu huippuyliopistojen vertailussa 100 parhaan joukkoon. Vuonna 2017 UU ylsi sijalle 60! Yliopistossa on yhdeksän tiedekuntaa ja tuhansia kursseja, mistä valita.

SLU eli Sveriges lantbruksuniversitet (suom. Ruotsin maatalousyliopisto) sijaitsee Uppsalassa, Ultunan kaupunginosassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1977. SLU:ssa voi opiskella maataloustieteen lisäksi mm. ekonomiaa ja eläinlääketiedettä.

OSAKUNNAT

Uppsalan opiskelijaelämän keskiössä ovat osakunnat eli nationit. Nationeita on Uppsalassa yhteensä 13 ja niiden juuret juontavat aina 1600-luvulle asti. Vain opiskelijat voivat olla nationeissa jäseninä ja opiskelijat myös vastaavat niiden toiminnasta.

Nationeilla on omat tilat missä opiskelijat voivat opiskella tai viettää vapaa-aikaa. Useimmilla nationeilla on myös omat kahvilat, kirjastot, pubit ja clubit, sekä opiskelija-asuntolat. Ne järjestävät juhlallisia baaleja ja gasqueja, musiikkikonsertteja, urheilu- ja monia muita tapahtumia. Usealla nationilla on myös omat kuorot, soittokunnat ja urheilujoukkueet, joihin jäsenet voivat liittyä.

Nationit ovat kaikki erikokoisia ja erilaisia  luonteeltaan. Esim. Snerikes ja Värmlands ovat tunnettuja clubeistaan, Västgöta keittolounaastaan ja Göteborgs torstaikaraokestaan. Monella nationilla on omia jäsenetuja, esim. ilmainen sisäänpääsy clubiin sekä tietenkin mahdollisuus hakea asuntoa mutta lähes kaikki tapahtumat ovat kaikille opiskelijoille avoimia, huolimatta siitä, missä nationissa olet jäsenenä.

12736513_10205571944753219_1127347174_o.
bottom of page